Carrot cake

Dessert Recepten Snacks

Carrot cake

Carrot cake
Omdat ik vandaag jarig ben deel ik met jullie mijn recept voor worteltjes taart. Het is een makkelijk te maken taart. En ik vind dit nog steeds de allerlekkerste. Na veel wortel taart te hebben geproefd. Zelf te hebben geëxperimenteerd en veel recepten te hebben gecombineerd en uitgeprobeerd. Ben ik uiteindelijk op dit recept gekomen. Ik voeg soms walnoten, rozijnen of pecannoten toe. Maar dit is het basisrecept.

Benodigdheden

Voor de taart
1 kilo wortels
250 gram suiker
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker (16 gram)
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram havermout
1 theelepel zout
1 zakje bakpoeder
1 eetlepel kaneel
250 ml zonnebloemolie

Voor de roomkaas frosting
2 pakjes roomkaas
100 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
een snufje zout
125 gram poedersuiker (een half busje)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de wortels fijn of maal ze fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een grote beslagkom. Pak een bakvorm met een diameter van 28 centimeter. Vet deze in met boter en bestrooi de vorm met een beetje bloem. Schenk het mengsel in de vorm en plaats deze in de oven voor 45 minuten. Wanneer de 45 minuten over zijn zet je oven uit en laat je de taart nog even 5 minuten in de oven staan. Vervolgens haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen. Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten voor de frosting door elkaar te mixen met een mixer. Wanneer de taart helemaal is afgekoeld kan je hem met een groot mes horizontaal doormidden snijden. Besmeer een deel met de frosting en leg de ander erop. Verdeel dan de rest van de frosting over de bovenkant. Ter decoratie kan je daar nog wat noten of geschaafde amandelen overheen strooien.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *