Gewokte spruitjes asian style

Diner Lunch Recepten

Gewokte spruitjes asian style

Gewokte spruitjes asian style
Spruitjes vind ik heel vies. Ik eet al sinds ik heel klein ben echt alles. Maar aan spruitjes heb ik al lange tijd een hekel. Ik denk dat ik overigens niet de enige ben. Toch heb ik een manier gevonden waarop ik ze wel heel lekker vind. En het ziet er prachtig uit. Dit bijgerecht kun je goed combineren met je eigengemaakte biefstuk bali en met witte rijst. Of je kan biefstuk of kip reepjes mee bakken en dat serveren bij witte rijst of noedels. Voor de vegetarische variant kan je extra groenten toevoegen.

Dit is het recept voor 2 personen.

Ingrediënten
50 ml water 
300 gram spruitjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte verse gember
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel ketjap
1 rode paprika (optioneel) (vega)
een handje champignons (optioneel) (vega)

Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd vervolgens de overige optionele groeten als je die toevoegt. Pers de knoflook en rasp de gember. Dan doe je alle ingrediënten in een grote wok-pan. Bak alles 3 minuten. Voeg vervolgens het water toe en plaats hier een deksel overheen. Laat de spruitjes (en de andere groenten als je die gebruikt) zo 5 minuutjes stomen. Dien vervolgens op zoals gewenst.

Eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *