Gegrilde tonijn salade met veldsla en zeekraal

Diner Lunch Recepten

Gegrilde tonijn salade met veldsla en zeekraal

Gegerilde tonijn salade met veldsla en zeekraal
Ik ben gek op de Japanse keuken. Zelf ben ik nog nooit in Japan geweest maar zou er dolgraag een keer heen willen. Ik weet dus helemaal niet hoe de Japanse keuken echt is. Dus heb ik daar zelf maar een eigen aanvulling aan gegeven. Toen ik deze salade bedacht hoefde ik alleen maar te denken aan de producten die ik graag samen zie. Tonijn, I love it! Veldsla in combinatie met vis, I love it! Radijsjes, I love it! In combinatie met het zoute van de zeekraal en het zoet zure van de balsamico crème is deze gegrilde tonijn salade met veldsla en zeekraal helemaal in balans!

Het recept voor 1 persoon is als volgt.

Ingrediënten
1 tonijn moot
2 handjes veldsla
1 handje zeekraal
4 radijsjes
1 bosui
Balsamico crème
Peper en zout

Bereidingswijze
Smeer de tonijn in met zonnebloemolie en bestrooi de moot met zout. Verhit de grillpan (of normale pan als je deze niet hebt) en grill de moot op elke kant 2 minuten. Snijd de radijsjes en de bosui in dunne plakjes. Verdeel dan alle producten over een bord. Leg de tonijn lauwwarm op het bord. Bestrooi met peper en besprenkel met balsamico crème.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *