Vietnamese springrolls

Diner Lunch Recepten Snacks

Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls met gepocheerde kip
Toen ik in Thailand woonde ben in eens 24 uur in Saigon(Vietnam) geweest. Dit was eigenlijk niet de bedoeling omdat ik meteen weer terug naar Bangkok zou vliegen. Maar ik miste mijn vlucht. Gelukkig heb ik een Vietnamese vriendin. Zij heeft gelijk haar vriendinnen voor mij gebeld. Zo heb ik dus 24 uur doorgebracht met een Vietnamese familie. Dit was super gaaf! Ik was nog nooit in Vietnam geweest en nu beleefde ik de cultuur bij een Vietnamese familie thuis. S ‘avonds gingen wij bij een echt Vietnamees restaurant eten. In dit restaurant kregen wij onder andere 2 soorten loempia’s . Een soort was gefrituurd en gevuld met kippengehakt en kruiden. De ander was rauw en kon je zelf vullen. De rijstvellen kon je vullen met heel veel verschillende soorten sla en kruiden. En met stukjes kip of ander vlees of vis. De koude Vietnamese springrolls vond ik zo lekker omdat het lekker fris was met een bite.  Omdat je ze dus koud eet kan je super makkelijke meenemen naar je werk of school. Dit is dus mijn recept voor sringrolls voor naar je werk of voor naar school. Maar thuis zijn ze natuurlijk ook lekker!

Dit is het recept voor 4 springrolls.

Ingrediënten

4  rijstvellen
4 winterpenen
1 komkommer
120 gram kipfilet
1 bouillonblokje
4 stengels bosui
2 paprika’s
een handje koriander
50 gram pinda’s
een stuk gember
een knoflook teen
2 eetlepels vissaus

Bereidingswijze

Pocheer eerst de kipfilet. Dit doe je door de kipfilet toe te voegen aan bijna kokend water. Zet een een pan op met veel water, een bouillonblokje en water en zout erin. Laat het koken en draai het gas iets terug zodat het niet meer kookt. Voeg dan de kipfilet toe voor 10 miuten. Zet vervolgens het gas uit en laat de kipfilet nog eens 10 minuten in het water rusten. Maak dan de marinade van gember, knoflook en vissaus. Rasp de gember en pers de knoflook, meng dit door de vissaus. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de marinade met de kipfilet reepjes. Snijd ook de groenten in dunne reepjes. Vijzel de pinda’s fijn. Vul nu een grote kom met warm water. Dompel een rijstvel onder met warm water voor 2 seconden.
Leg hem dan heel even op een schone, droge theedoek. Nu kan je hem vullen. Zorg dat je een goede verdeling maakt van de groenten, kip, pinda’s en koriander voor in de 4 loempia’s. De loempia’s kan je vouwen door ze op te rollen tot de helft, dan de buitenkant naar binnen te vouwen aan beide kanten en vervolgens dicht te rollen. Serveer de loempia’s met chilisaus en sesamzaad.

Bon appetit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *