Penne met klassieke Italiaanse tomaten saus
Dit is een van de eerste gerechten die ik heb leren koken van mijn moeder. Deze saus is een basis voor mellanzana, spaghetti bolognese en heel veel andere gerechten met tomatensaus als basis. Het is een heerlijke saus. De saus is ook fijn te combineren met penne en een beetje Parmezaanse kaas er op.
Het recept voor 4 personen is als volgt:
Ingrediënten
olijfolie
1 teen knoflook
1 grote ui of 2 kleintjes
800 gram tomatenblokjes uit blik
350 gram tomaten frito
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 laurierblad
1 theelepel kristalsuiker
1 groentebouillonblokje
Peper en zout naar smaak
350 gram penne
Bereidingswijze
Kook de penne gaar zoals op de verpakking staat.
Snijdt de bleekselderij, wortel en de ui in zo klein mogelijke stukjes. Bak deze samen met de suiker en geperste knoflook ongeveer 2 minuten in olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit een minuutje op stevig vuur indikken. Dan voeg je de frito, het bouillonblokje en het laurierblad toe. Laat dit 10 minuutjes op laag vuur staan en roer af en toe door zodat de bouillon verdeeld wordt en de saus niet aan brandt. Als laatste voeg je de penne toe aan de saus en schep je deze gedurende 1 minuut om. Voeg zout en peper toe naar smaak. Wanneer je een gladde saus wilt kan de saus glad gemaakt worden door de staafmixer te gebruiken.
Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas of met verse blaadjes basilicum.
Buon Appetito!