Snelle Jamie’s spaghetti met garnalen
Voor dit recept zou ik absoluut vervloekt kunnen worden. Het originele recept voor de spaghetti met garnalen van Jamie Oliver word namelijk ietwat verser bereid. Maar ik maak dit recept al jaren en heb het recept door de tijd heen flink verbasterd. Precies doen wat iemand voorschrijft is helaas altijd al moeilijk voor mij geweest. Dus hier het recept van Jamie Oliver voor spaghetti met garnalen maar dan ietsje anders en ietsje sneller, voor de snelle Jelles.
Het recept voor 4 personen is als volgt.
Ingrediënten
400 gram spaghetti
500 gram scampi’s uit het vriesvak
30 gram verse peterselie
1 citroen
1 knoflookteen
140 gram zongedroogde tomaten tapenade (1 potje)
Bereidingswijze
Leg de scampi’s in een vergiet in de wasbak om te ontdooien. Kook ondertussen de spaghetti zoals op het pak staat vermeld. Pers de knoflook en bak deze in zonnebloemolie in een grote pan. Ik gebruik altijd een wok-pan. Voeg dan de scampi’s toe en zet het vuur hoger. Als de scampi’s een karamel kleurig randje krijgen schep je het hele potje tomaten tapenade in de pan. Roer dit door de scampi’s. Gooi de spaghetti bij de saus in de pan en schep deze om. Rasp de citroen boven de pan tot je ongeveer 3 theelepels citroenrasp hebt geraspt. Snijd de citroen door het midden en knijp een beetje citroensap over de pasta. Snijd dan de peterselie fijn en strooi deze ook over de spaghetti. Maak het af met peper, zout en een scheut olijfolie en schep de spaghetti nog even om.
Buon appetito!