Valentijns dessert

Dessert Recepten

Valentijns dessert

Valentijns dessert
Dit Valentijns dessert is zoet, luchtig en rood. Als op een roze wolk. Origineel wordt dit gerecht massamoord in de sneeuwstorm genoemd en wordt het met granaatappel gemaakt. Dit klinkt niet erg romantisch. Het wordt massamoord in de sneeuwstorm genoemd omdat als je de vruchten plet door de massa lijkt het op bloed in een wit geheel met de poeder van de merengue(de sneeuw). Mijn moeder maakt massamoord in de sneeuwstorm al jaren met rode vruchten. Een nog betere combinatie vind ik. En ik heb niets meer dan liefde voor dit heerlijke dessert. Het is binnen 10 minuten klaar. Ideaal voor Valentijnsdag want zo heb je nog meer tijd om te kroelen met je liefje!

Dit is het recept voor 2 personen.

Ingrediënten
100 ml slagroom
4 gram vanillesuiker (een half zakje)
snufje zout
2 grote merengeus (van de banketbakker of V&D)
een handje frambozen
een handje blauwe bessen

Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en het zout. Breek de merengeus in grove blokjes. Serveer het dessert in hoge glazen. Begin met een laagje slagroom, gevolgd door een laagje verkruimelde merengue en vervolgens wat fruit. Verdeel de ingrediënten op deze manier onder de glazen totdat ze op zijn.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *