Valentijns Lady en de Vagebond spaghetti
Deel jij op Valentijns dag een bordje spaghetti met jouw liefje? Net als Lady en de Vagebond in de bekende filmscène. Dit recept is zo makkelijk dat je het wellicht ook gewoon een keer op een doordeweekse avond wil maken. Voor een vegetarische spaghetti zou je de ballen weg kunnen laten. Deze zou je kunnen vervangen door een handje pijnboompitjes en een paar blaadjes basilicum. Door de saus zou je 2 eetlepels crème fraise kunnen roeren.
Dit is het recept voor 2 personen.
Ingrediënten
250 gram rundergehakt
200 gram spaghetti
400 gram tomaten blokjes
70 gram tomatenpuree
2 uien
2 teentjes knoflook
1 groentebouillon blokje
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1/2 eetlepel oregano
1 theelepel kristalsuiker
1 eetlepel bloem
1 ei
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het maken van de gehaktballen. Dit doe je door de gehakt, 1 fijn gesnipperde ui, 1 geperste knoflookteen, 1 ei, 1 eetlepel bloem, de helft van de kruiden en een snufje peper en zout te mengen in een kom. Vervolgens draai je er ballen van met een doorsnede van ongeveer 4 centimeter. Dit dek je af en laat je even in de koelkast rusten. Zet een grote pan met water op het vuur om te laten koken. Wanneer het kookt kan je de spaghetti koken zoals dat op de verpakking vermeld staat. Ondertussen maak je de saus. Fruit eerst het uitje met het overige geperste teentje knoflook en de theelepel kristalsuiker. Voeg na 1 minuut de overgebleven kruiden toe. Daarna bak je kort de tomatenpuree mee. Vervolgens voeg je ook de tomaten blokjes en het bouillonblokje toe. Maak de saus af met peper en zout. Daarna bak je de gehaktballen in ongeveer 8 minuten gaar. Meng dan eerst de spaghetti met de saus en bak dit samen een minuutje. Voeg dan de gehaktballen toe en schep de pasta rustig om.
Buon appetito amore mio!