Vegan sinterklaastaart met avocado

Recepten Snacks

Vegan sinterklaastaart met avocado

Met sinterklaasavond wil je natuurlijk iets spectaculairs op tafel zetten! Deze vegan sinterklaastaart met avocado is makkelijk te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

Als ik iets maak zonder dierlijke producten, vegan vind ik het soms best lastig om er niet teveel ingrediënten in te doen. De basis van deze taart is avocado, de avocado zorgt voor de romigheid en voor de stevigheid. Meerdere functies in één dus! De bodem maak ik voor Sinterklaas natuurlijk met pepernoten maar mocht je deze taart nou willen maken voor bijvoorbeeld kerst of een andere gelegenheid dan zijn bastogne koekjes of speculaas een prima vervanging.

Ingrediënten
Voor de bodem
200 g pepernoten
50 g kokosboter(geurloos en gesmolten)
snuf zout
Voor de vulling
3 avocado’s
50 g kokosboter
200 g poedersuiker
100 cacaopoeder
1 tl vanille extract
snuf zout

Benodigdheden
Keukenmachine, bakblik of andere taartvorm, bakpapier

Bereidingswijze
1. Vermaal de pepernoten in een keukenmachine. Meng hier de kokosboter en zout doorheen.
2. Bekleed het bakblik of de taartvorm met keukenpapier om ervoor te zorgen dat de taart er straks makkelijk uitkomt. Verdeel het pepernoten mengsel over de bodem en druk aan met een lepel of spatel.
3. Snijd de avocado’s doormidden, ontdoe van de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe hier de kokosboter, poedersuiker, cacaopoeder, vanilleextract en het zout bij. Maal totdat er een gladde massa ontstaat. Schep de vulling op de pepernotenbodem. Dek de taart af en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
4. Versier als laatste met pepernoten en rood fruit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *