Wat te doen als je ziek bent?!

Inspiratie

Wat te doen als je ziek bent?!

Wat te doen als je ziek bent, of het dreigt te worden?

Ook ik zat afgelopen week op het randje van een onwijze winterdip. Want wie was er de afgelopen 2 weken niet een keer ziek zwak of misselijk?! Ik woon sinds afgelopen zomer op mijzelf in Haarlem. Dit resulteert erin dat ik niet meer word dood gegooid met pillen en gember thee door mijn moeder. Ook het snuiven van kurkuma (grapje) en het slikken van honing met kaneel doe ik nog weinig.  Dit is namelijk een kleine opsomming van de dingen die mijn moeder allemaal doet en voorschrijft om niet ziek te worden. En ook al geef ik het niet graag toe. Mijn moeder heeft heel vaak toch weer gelijk. Dus ik ben zelf ook weer begonnen aan het links laten liggen van duizend tosti’s en liters limonade. In plaats daarvan meer groentes, hummus en gewoon water met citroen of thee. Dit zijn de 4 beste tips die ik van mijn moeder heb geleerd.

1. Neem elke ochtend een lepel met honing en kaneel
Je immuunsysteem word erdoor versterkt en het gaat ziektes tegen omdat het lichaam word beschermt tegen bacteriën. Ook versterkt honing de witte bloedlichaampjes, deze bloedlichaampjes vechten ook tegen ziektes.

2. Eet veel kurkuma 
Mijn moeder neemt soms een lepel kurkuma, gat-ver-damme! Ik vind dit niet lekker dus als ik mij niet zo lekker voel verwerk ik het in gerechten zoals soto, nasi of Indiase kikkererwten. Kurkuma is heel gezond omdat het ontgiftend is. Ook helpt het tegen koorts, infecties en spijsverteringsproblemen.

3. Drink gemberthee
Vroeger moest ik gemberthee drinken als ik ziek was. Dat ging mij onwijs tegen staan maar nu vind ik het gelukkig zelfs lekker. En nu snap ik waarom! Gember gaat namelijk misselijkheid tegen. En gember is een ontstekingsremmer.

4. Citroenwater
And last but not least drink  citroenwater . Zoals je al eerder op mijn blog hebt kunnen lezen is citroenwater goed voor je immuunsysteem, krijgt je huid een oppepper en is het ook een ontstekingsremmer.

Gebruik deze handige tips van mijn liefste kruidenmoedertje om de winter door te komen. Daarnaast is het een heel goed idee om je bed vaak te verschonen, veel te slapen en toch vaak even de buitenlucht op te zoeken.

Liefs, Bien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *