Zelf gemaakte amandel melk.
Amandel melk is een fijn alternatief als je geen koemelk wilt of kan drinken. Daarnaast zijn amandelen een bron van goede voedingsstoffen. In een liter zelf gemaakte amandel melk zit bijvoorbeeld 54,3 gram plantaardig eiwit.
Benodigdheden
250 gram rauwe amandelen zonder vliesje
1 liter water
snufje zout
het merg van 1 vanille stokje
Bereidingswijze
Laat de amandelen een uurtje weken in het gekookte water. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender. Blender het geheel ongeveer 5 minuten. Het is verstandig om de blender af en toe even uit te zetten en dan weer aan te doen. Span een theedoek over een beslagkom met een touwtje of elastiek. Zeef vervolgens de melk door hem geleidelijk op de theedoek te gieten. Giet het geheel in een fles en plaats in de koelkast.
De melk kan je lekker puur drinken maar het is ook heerlijk om er een latte macchiato mee te maken zoals op de afbeelding hierboven. Of om te gebruiken door je havermout of smoothies.
Geniet ervan!